Kost

Wat kost het om Belgische hondenrassen te houden?

Sta jij op het punt om een Belgisch hondenras aan te schaffen? Dan moet je natuurlijk wel aan een aantal zaken denken. Veel mensen weten echter niet precies wat er allemaal bij komt kijken wanneer zij een hond aanschaffen. Zo wordt er regelmatig wat vergeten. Sommige mensen kopen ook bewust een aantal dingen niet, omdat het gewoonweg te duur wordt. Het houden van een hond is namelijk bijzonder prijzig. Weet dan ook goed waar je aan begint. Heb je het niet al te breed? Vraag jezelf dan af of het verstandig is om een hond aan te schaffen. Wil jij toch echt een hond hebben? Geen probleem, want wij helpen je geld te besparen met tips.

Hoge aanschafwaarde

Belgische hondenrassen zijn over het algemeen vrij duur. Dit komt met name doordat ze goed gebouwd en energiek zijn. Hierdoor zijn ze geliefd bij veel mensen. De vraag is dus hoog en dat geldt ook voor de prijs. Het is niet verstandig om te gaan zoeken naar honden die met korting worden aangeboden. Vaak mankeert deze honden iets. Zo kunnen ze bijvoorbeeld ziek zijn of gedragsproblemen hebben. Mensen proberen ze dan voor minder geld van de hand te doen. Ga vooral eerst kijken naar de hond voordat je besluit tot aankoop over te gaan.

Benodigde spullen aanschaffen

Wanneer je een hond van een Belgisch hondenras hebt gekocht, moet je ook een aantal benodigdheden aanschaffen. Denk hierbij bijvoorbeeld ook aan een mand of hok en voer- en drinkbak. Dit kun je voordelig aanschaffen met deze kortingscode voor Bol.com. Ook speelgoed is bijvoorbeeld makkelijk, aangezien honden van de Belgische hondenrassen behoorlijk energiek zijn. Deze producten worden ook regelmatig op het internet aangeboden als zijnde aanbiedingen en korting.

Bespaar niet op hondenvoer

Het houden van een hond wordt met name duur door het voer. Dit is namelijk behoorlijk prijzig. Er zijn echter een aantal goedkope varianten van hondenvoer op de markt. Pas hier echter wel mee op en koop dit niet alleen omdat je er korting op krijgt. Dit voer is namelijk lang niet altijd even goed voor alle honden. Belgische hondenrassen moeten namelijk voer hebben met voldoende bouwstoffen, zeker wanneer zij gebruikt worden om werk te verrichten. In goedkoper voer zitten een stuk minder bouwstoffen, waardoor zij mogelijk minder energie hebben en hun werk minder goed kunnen doen. Koop dan ook nooit het goedkoopste voer, maar kies bijvoorbeeld een middenweg. Dergelijk voer bevat vaak voldoende bouwstoffen en is toch aanzienlijk goedkoper dan het duurste voer.

Marlene de Bruyn 

 

 

 

Marlene heeft een studie Dierengeneeskunde gevolgd aan de Universiteit van Gent. Zij heeft zich in de laatste jaren van haar studiee verdiept in hondenrassen en dan voornamelijk de Belgische hondenrassen. Hier is zij met vlag en wimpel voor geslaagd. Inmiddels doet zij onderzoek naar de Belgische hondenrassen en richt zij zich met name op de toekomst van deze rassen.