FAQ

Wat zijn de bekendste Belgische hondenrassen?

Er zijn de nodige hondenrassen in België. De Koninklijke Maatschappij Sint-Hubertus heeft echter een aantal Belgische hondenrassen aangemerkt als ambassadeurs van de Belgische cultuur. Hierbij gaat het om het Schipperke, de Bichon Frisé, de Laekense Herdershond, de Vlinderhond en Nachtvlinderhond, de Groenendaeler, de Mechelse Herdershond, de Tervuerense Herdershond en de Sint-Hubertushond. Deze hondenrassen behoren dan ook tot de bekendste van België.

 

Zijn honden van Belgische hondenrassen agressief?

Honden van diverse Belgische hondenrassen kunnen agressief zijn. Dit geldt echter lang niet voor alle honden. Sommige honden kunnen echter wel agressief reageren richting andere honden. Dit is vaak het geval wanneer zij niet gewend zijn om te gaan met andere honden. Honden die dit wel gewend zijn, zijn doorgaans een stuk minder agressief.

 

Hoe zijn Belgische hondenrassen in de omgang met kinderen?

Sommige Belgische hondenrassen zijn van nature enigszins agressief. Dit heeft echter geen gevolgen voor jouw kinderen. Alhoewel, niet wanneer je de hond als pup koopt. In dat geval leert hij namelijk om te gaan met kinderen, waardoor er geen gevaar ontstaat. Dit is wel mogelijk wanneer de hond op een verkeerde manier wordt benaderd. In dat geval kan hij agressief reageren.

 

Waar is een hond van een Belgisch hondenras geschikt voor?

De meeste mensen nemen een hond als gezelschapsdier. Belgische hondenrassen zijn hier echter niet allemaal even geschikt voor. Dit komt omdat dit hondenras van vroeger uit met name gebruikt wordt om te werken. Denk hierbij aan het drijven van schapen en geiten. Tegenwoordig worden Belgische hondenrassen veelvuldig gebruikt door de politie om mensen en goederen op te sporen. Sommige Belgische hondenrassen zijn echter wel gezelschapsdieren.

 

Wat kenmerkt Belgische hondenrassen?

De hondenrassen uit België worden over het algemeen gekenmerkt door hun gespierde bouw. Dit maakt ze dan ook goed inzetbaar voor het verrichten van diverse werkzaamheden. Daarnaast zijn de honden bijzonder leergierig en hebben ze een grote hoeveelheid energie. Ook is een groot deel van de Belgische hondenrassen trouw aan hun baasje, waardoor ze over het algemeen ook goed luisteren.

 

Zijn Belgische hondenrassen goed te trainen?

Ja, Belgische hondenrassen zijn vaak goed te trainen. Dit komt met name doordat ze over het algemeen leergierig zijn. Het is dus makkelijk om ze bepaalde dingen aan te leren. Dit maakt dan ook dat Belgische hondenrassen geliefd zijn bij bijvoorbeeld de politie en schaapsherders. Zij trainen deze honden eerst uitvoerig, zodat ze later ingezet kunnen worden in de praktijk. Deze hondenrassen zijn ook uitermate geschikt om mee deel te nemen aan verschillende hondenwedstrijden.

 

Is een Belgisch hondenras prijzig?

De aanschafprijs van een hond verschilt. Wanneer je een Belgisch hondenras wilt gebruiken om mee te werken, moet je hier doorgaans behoorlijk wat geld voor neertellen. Uiteraard is het goedkoper om de hond als pup te kopen en hem zelf te trainen dan wanneer je een volwassen hond koopt die al goed geschoold is.

 

Hoe bespaar je op de aanschaf van een Belgisch hondenras?

Besparen op de aankoop van een hond is niet verstandig. Wanneer er korting wordt gegeven, kan het namelijk maar zo zijn dat het beestje iets mankeert. Je kunt echter wel besparen op de aanschaf van benodigdheden voor een Belgisch hondenras. Zo is deze kortingscode van Bol.com bijvoorbeeld te gebruiken voor de aanschaf van een hok, voerbak of speelgoed.

 

Is het verstandig te besparen op hondenvoer?

Nee, dat is het niet. Gebruik bij voorkeur alleen voer dat goed is voor je hond. Het meest goedkope hondenvoer is dit echter niet. Wanneer je toch wilt besparen op hondenvoer, doe je er goed aan folders in de gaten te houden. Indien het door jou gebruikte voer in de aanbieding is, kun je hier direct een voorraad van inslaan. Zo ben je op de lange termijn een stuk goedkoper uit.

 

Waar krijg je korting op hondenspullen?

Voor korting op hondenspullen kun je terecht bij een lokale dierenzaak. Je kunt echter ook op het internet kijken voor aanbiedingen en korting. Gebruik bijvoorbeeld deze kortingscode voor Bol.com om benodigdheden aan te schaffen. Kijk vooral ook verder op het internet en dan met name op diverse forums. Hier worden namelijk de nodige tips gegeven waarmee jij geld kunt besparen.