Gevaren

In hoeverre zijn Belgische hondenrassen gevaarlijk?

Veel mensen vinden honden lieve beesten, maar dat geldt lang niet voor iedereen. Er zijn namelijk ook genoeg mensen die een hekel hebben aan honden. Kleine hondjes vinden zij vaak nog wel lief, maar bij de grote, met name herdershonden, komen zij niet in de buurt. Over het algemeen wordt vaak gedacht dat herdershonden gevaarlijk zijn. Ook vinden veel mensen honden van de Belgische hondenrassen gevaarlijk. Bij veel honden is dit echter helemaal niet het geval. Om jou hiervan te overtuigen, gaan we in onderstaande tekst in op de vraag: in hoeverre zijn Belgische hondenrassen eigenlijk gevaarlijk?

Agressief

Honden blaffen regelmatig. Dit doen zij om bepaalde dingen duidelijk te maken. Zo kan een hond bijvoorbeeld blaffen wanneer hij aandacht wil, maar ook wanneer hij zichzelf wil beschermen van mogelijk gevaar. Sommige honden blaffen behoorlijk hard en dat schrikt mensen af. Dit wil echter lang niet altijd zeggen dat een hond ook agressief is. Sommige Belgische hondenrassen kunnen wel agressief zijn, maar dit is dan voornamelijk tegen andere honden. Vooral wanneer de hond niet is opgegroeid met andere honden komt dit regelmatig voor. Ook richting onbekenden, zoals inbrekers, kunnen zij agressief gedrag vertonen. Belgische hondenrassen doen dus prima dienst als waakhond. Bekenden hoeven zich echter geen zorgen te maken, want Belgische hondenrassen doen deze mensen niets.

Veel sociale contacten

Heb jij thuis kinderen en wil je ook graag een hond aanschaffen? Dan kun je prima kiezen voor een hond van een van de Belgische hondenrassen. Dit zijn weliswaar vaak herdershonden, maar over het algemeen doen zij kinderen niet kwaad. De meeste Belgische hondenrassen kunnen zelfs goed overweg met kinderen, zo lang ze maar op een normale manier behandeld worden. Indien een kind iets onverwachts doet bij een hond van een Belgisch hondenras, kan hij echter wel agressief worden. Een hond van een van de Belgische hondenrassen kan ook agressief worden wanneer hij niet gewend is om kinderen om zich heen te hebben. Schaf hem dus bij voorkeur als pup aan, zodat hij hieraan kan wennen.

Bescherm kind en hond tegen elkaar

Belgische hondenrassen zijn over het algemeen niet gevaarlijk, maar kunnen dit wel worden. Zeker wanneer jij kinderen hebt is het verstandig om hond en kind enigszins tegen elkaar te beschermen. Koop bijvoorbeeld een hondenhok waar de hond in kan verblijven. Zo hoeven kind en hond niet alleen bij elkaar te zijn wanneer jij bijvoorbeeld even weg gaat. Zoek je nog een hondenhok? Kijk dan eens bij Bol.com. Met deze kortingscode voor Bol.com wordt het namelijk een stuk goedkoper. Ook het kopen van speelgoed is verstandig. Wanneer de hond agressief wordt, kan hij hierin bijten in plaats van in mensen of het meubilair. Ook speelgoed kun je op het internet regelmatig met korting kopen.